Nieuwe woontoren in Spoorzone Tilburg

SDK Vastgoed realiseert in de Spoorzone van Tilburg de Clarissentoren, een woontoren van 130 meter op een drielaagse commerciële plint.

De Clarissentoren wordt de een na hoogste toren van de stad en is ontworpen door Group A.

In de plint van het gebouw komt een ruime variatie aan faciliteiten voor zowel de gebruikers van de (woon)toren als passanten. De commerciële plint van drie lagen is via een trap aan de voorzijde van het gebouw te bereiken.

De Clarissentoren biedt ruimte aan een mix van woningtypologieën die nog verder wordt uitgewerkt. De woningen variëren in grootte van 60 tot 250 m². In totaal worden er 250 appartementen ontwikkeld. Het gebouw wordt all-electric met een focus op duurzaamheid door onder andere de toepassing van warmte-koudeopslag en zonnepanelen. Direct achter de toren komt een parkeergarage die ruimte gaat bieden aan 400 parkeerplaatsen. Deze garage is een van de drie parkeergarages in de Spoorzone ten behoeve van het gebiedsparkeren.

Gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels), Group A en de gemeente Tilburg hebben de plannen al aan de buurt gepresenteerd. VolkerWessels is sinds 2012 betrokken bij de (her)ontwikkeling van de Spoorzone en SDK Vastgoed treedt namens het Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf op als gedelegeerd gebiedsontwikkelaar. De start van de bouw staat gepland voor december 2020.