Nieuwe vestiger voor IBF Heerenveen

Aan de Stegge Twello heeft met Lankhorst Taselaar en Besto het contract ondertekend voor de realisatie van nieuwbouw. De nieuwe locatie voor Lankhorst Taselaar en Besto wordt gerealiseerd aan De Neptunus op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF) te Heerenveen.

Lankhorst Taselaar is de grootste internationaal opererende groothandel in watersportartikelen met filialen in Sneek, Lelystad en Rheine (Duitsland). Lankhorst Taselaar levert als groothandel meer dan 10.000 verschillende producten aan watersportwinkels in verschillende landen. Alle goederen worden op voorraad gehouden in en verstuurd vanuit het centrale magazijn in Lelystad.

Sinds de verzelfstandiging van Lankhorst Taselaar in 2012 en de overname van Bestolux in 2014, is er hard gewerkt aan het verder verbeteren van de voorraadpositie en dienstverlening. In de afgelopen jaren hebben Lankhorst Taselaar en Besto dan ook een flinke groei doorgemaakt. Onlangs is Bestolux al verhuisd naar Lelystad, waarmee een belangrijke eerste stap is gezet richting de integratie van beide organisaties. Echter qua ruimte en inrichting voldoet de huidige locatie niet aan de wensen voor de toekomst.

De uiteindelijke keuze voor de gemeente Heerenveen heeft te maken met twee belangrijke factoren. De huidige vestiging van de Cash & Carry in Sneek voorziet in een behoefte van Friese klanten voor snelle levering van producten. Daarnaast biedt het IBF een prima ontsluiting op snelwegen om een afhaalfunctie voor producten te kunnen borgen.

Door de provincie Fryslân is een subsidie verstrekt in het kader van de regeling ‘Wurkje foar Fryslân’. De vestiging in Rheine, waar het verkoopkantoor is gevestigd, blijft ongemoeid.

Met deze verhuizing heeft Lankhorst Taselaar de mogelijkheid een faciliteit te bouwen waar de logistieke processen verder up-to-date kunnen worden gemaakt. Met een grotere automatiseringsgraad wordt niet alleen efficiënter gewerkt, maar zal ook de kwaliteitsstandaard verder toenemen. Bovendien is er ruimte voor opslag van producten en verdere investering in de voorraadpositie.

De nieuwe locatie krijgt een totale oppervlakte van bijna 6000 m². Vanuit de samenwerkingsovereenkomst, die medio september 2016 werd ondertekend, hebben Aan de Stegge Twello en Lankhorst Taselaar het gehele proces gezamenlijk turnkey uitgewerkt. Daarmee staat Aan de Stegge Twello garant voor 100% duidelijkheid bij de bouw, geen wijzigingen, minder faalkosten, een lagere kostprijs en geen meerwerk.

De bouw start begin april van 2017. De nieuwbouw wordt in oktober van 2017 turnkey opgeleverd. Het ontwerp is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met architect Buro Duck uit Deventer, JVZ Raadgevend Ingenieurs uit Deventer en installatieadviesbureau Bordewijk De Adviseurs uit Apeldoorn.