Nieuwe investeerder vindt zijn weg naar Rotterdam

In de afgelopen week debuteerden twee grote investeerders op de Europese vastgoedmarkt met een grote logistieke aankoop in de Rotterdamse haven.

De twee investeerders kochten in een samenwerking zes logistieke hallen in het Botlek-gebied in Rotterdam. De zes distributiehallen aan de Shannonweg beslaan in totaal 97.292 m² vvo.

Eveneens in Zuid-Holland kocht Bison Investments in Gouda kantorencomplex de Goudse Poort, dat volledig is verhuurd aan een overheidsinstelling. Het gebouw aan de Stavorenweg 3 is in totaal 7150 m² en heeft 140 parkeerplaatsen op eigen terrein.

PingProperties heeft afgelopen week een nieuwe locatie opgeleverd in Arnhem aan het ROC Rijn IJssel. Op deze nieuwe locatie worden meerdere afdelingen van het ROC samengevoegd tot een nieuwe campus. De langjarige huurovereenkomst die is getekend omvat 15.000 m² aan onderwijs- en kantoorruimte.

In de PropertyNL datasheet van week 25 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.