Nieuwe ceo voor ZBG Group van Frank Zweegers

Hans Büthker is vanaf 1 januari 2022 Chief Executive Officer van de ZBG Group. ZBG is in 1982 door ondernemer Frank Zweegers opgericht en gelieerd aan Breevast.

Büthker heeft de afgelopen 30 jaar vooral naam gemaakt bij internationale bedrijven in de hightechsector waarin hij diverse topfuncties bekleedde. Voor zijn komst naar ZBG was hij Chief Executive Officer en Director bij GKN Aerospace Services Ltd en Chief Executive Officer voor GKN Aerospace. Daarvoor bekleedde hij de functie van voorzitter en Chief Executive Officer bij Fokker Technologies Group.

De portefeuille van de ZBG Groep is van oudsher gericht op drie sectoren: vastgoedontwikkeling & beleggingen (via Breevast), agricultuur en technologie.

In de volgende fase zal de ZBG Group zich vooral focussen op het ondersteunen van snelgroeiende technologiebedrijven, inclusief bedrijven die werken aan de energietransitie, door middel van private equity en kennis van de sector. Daarnaast is ZBG, dankzij Breevast, goed gepositioneerd in vastgoed om aan de marktvraag te voldoen.