Nieuwbouw voor DuPont op Leiden Bio Science Park

Het Rotterdamse bouwbedrijf Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt het nieuwe pand van DuPont Industrial Biosciences op het Bio Science Park in Leiden.

Het pand, waarvan de bouw eind 2018 begint, beslaat 7250 m². De oplevering staat gepland voor januari 2020. In het pand in Leiden wordt onder meer het wereldwijde expertisecentrum voor eiwittechnologie voor industriële toepassingen ondergebracht. Dura Vermeer is zowel risicodragend ontwikkelaar als bouwer van het duurzame Breeam Excellent-pand. Het ontwerp van Ector Hoogstad uit Rotterdam past volledig bij de eisen en wensen van DuPont. Hans de Nobel, managing director bij DuPont Industrial Biosciences: ‘Het gebouw vereist specifieke functionaliteiten, maar moet ook passen bij onze ontwikkelambities en het innovatieve karakter van ons werkgebied. Onze mensen moeten zich hier optimaal kunnen ontplooien.’

Experteam
Het team voor de vestiging van DuPont in Leiden bestaat uit verschillende experts, te weten: JLL (vastgoedadvies), Eversheds Sutherland (juridisch) en PM2 (bouwadviseurs). Dura Vermeer werkt samen met Ector Hoogstad Architecten, ABT (constructeur, installatieadvies, Breeam), L3Q (laboratorium expert), AIM Advocaten (juridisch) en Cushman & Wakefield (vastgoedadvies).