Nhow Amsterdam RAI bereikt hoogste punt

COD en medeontwikkelaar Being Development hebben het bereiken van het hoogste punt van Nhow Amsterdam RAI gevierd.

Met 24 verdiepingen en 91 meter en 650 kamers wordt nhow Amsterdam RAI het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux. Het hotel ontving een Breeam Excellent certificering. 
Nadat de bouw werd gestart in september 2016 – door aannemer Pleijsier Bouw – verrees het hotel als blikvanger van de Amsterdamse skyline. Het ontwerp van het architectenbureau OMA, met de drie karakteristieke gedraaide driehoekige volumes, put inspiratie uit de ooit zo typerende driehoekige reclamezuil ‘Het Signaal’ op het Europaplein.

Op 8 februari jl. vierden ontwikkelaars COD en Being Development deze mijlpaal van de bouw, die werd gemarkeerd door een spectaculaire ‘mapping projection’. Gert-Wim Bos van COD; “Nhow Amsterdam RAI zal een welkome aanwinst voor de Amsterdam skyline zijn. Het is een groot en complex project en we  zijn dan ook zeer verheugd over de vorderingen die we hebben gemaakt. We liggen goed op schema en kijken er naar uit om het hotel volgens planning op te leveren.”

Bas van Dam, CEO Being Development: “Het bereiken van het hoogste punt is de bekroning van een intensieve inspanning en samenwerking van alle betrokken partijen. We zien er naar uit om samen het volgende mijlpaal van de bouw van Nhow Amsterdam RAI.

Projectgegevens

Ontwikkelaar: COD in samenwerking met Being Development
Initiatiefnemer: Gemeente Amsterdam in samenwerking met RAI Afnemer: NH Hotel Group
Architect: OMA Interieurarchitect: NEXT Architects / GLG –MVSA Architects Spain
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
MEP & Vertical Circulation: Techniplan
BREEAM-adviseur: Techniplan
Brandveiligheidsadviseur: Royal HaskoningDHV
Bouwfysica/ akoestiekadviseur: Royal HaskoningDHV
BIM-coördinator: Van den Berg Groep
Hoofdaannemer: Pleijsier Bouw