Nedstede herontwikkelt Bloemgrachtkerk Amsterdam

Nedstede heeft de Hersteld Apostolische Zendingskerk in Amsterdam gekocht voor herontwikkeling.

De kerk uit 1880 staat in het hart van De Jordaan, aan de Bloemgracht 98. De Bloemgrachtkerk werd gebouwd in opdracht van de christelijk gereformeerde gemeente, later de gereformeerde kerk van Amsterdam. In 1927 vestigde de Hersteld Apostolische Zendingkerk zich er, tegenwoordig de Hersteld Apostolische Zendingkerk - Stam Juda.

Nedstede gaat het object, met een metrage van 475 m² bvo, renoveren en in samenspraak met de huurder ontwikkelen binnen de bestaande bestemming. Het gebouw beschikt over twee verdiepingen en een dakterras. De bestemming (Gemengd 1) is geschikt als kantoor of fitness, met inbegrip van additionele horeca.

In mei 2019 werd op last van de gemeente de toren van de kerk verwijderd, wegens acuut instortingsgevaar. Oorzaak was dat de verankering van de dragende kolommen was weggeroest. De toren werd in zijn geheel verwijderd, zodat deze, na grondige restauratie, weer kan worden teruggeplaatst. Nedstede zal deze terugplaatsing de komende maanden realiseren. In november 2019 deed Nedstede dit ook al eens, met het ‘zoekgeraakte’ torentje van het voormalige politiebureau aan de Koninginneweg in Oud-Zuid.