Drie locaties bankroet Boxx verkocht

Als onderdeel van de afwikkeling van het faillissement zijn op 1 oktober drie vestigingen van selfstoragebedrijf Boxx verkocht. Het betreft de locaties in Almere, Amersfoort en Zoetermeer. 

Boxx werd in mei van dit jaar failliet verklaard, nadat het bedrijf in betalingsproblemen was gekomen. Het opslagbedrijf verkeerde al enige tijd in onmin met haar investeerders, particulieren met certificaten die rendementen van 8% tot 10%, waren voorgespiegeld.

Koper van de Platinastraat 47 te Zoetermeer is de combinatie Minerva Development – Storage Share. Sinds de doorstart eind juni, is Storage Share reeds operator/beheerder van het self storage pand en is per 1 oktober eigenaar geworden tezamen met Minerva. Zij zullen de bestaande huurders servicen en de locatie verder optimaliseren middels afbouw met meer units voor de particuliere en MKB verhuur.

Locaties Beeldschermweg 4 te Amersfoort en de Omroepweg 1 te Almere zijn tezamen verkocht aan een particuliere koper. In Amersfoort worden de resterende self storage boxen uitgefaseerd en overgebracht naar een locatie van Storage Share. De roerende zaken garageboxen op het terrein zijn allen verkocht en deels reeds afgevoerd.

De opbrengsten van de verkopen komen tegoed aan de certificaathouders. De recovery (op hoofdsom en opgelopen rente) uitgedrukt in percentage van de hoofdsom varieert per individuele verkoop tussen ca. 80% en 105%.

Curator van BOXX is Certa Legal. TREE Asset Management heeft in de verkopen de hypotheekhouder commercieel en financieel geadviseerd.