NSI waarschuwt voor gevolgen van heroverweging kantoorgebruik

Vastgoedbedrijven moeten onder ogen zien dat kantoorgebruikers door de coronacrisis en de groei van thuiswerken actief nadenken over hun toekomstige ruimtebehoefte.

Dat verklaarde Bernd Stahli, topman van kantoorbelegger NSI, in een toelichting op de cijfers over het derde kwartaal van 2020. “De economische recessie op korte termijn en de structurele impact van thuiswerken op de langere termijn plaatst beleggers voor significante uitdagingen.”

NSI heeft maar beperkt last van de coronacrisis. Het bedrijf ontving over het derde kwartaal 98% van de huurinkomsten. Een uitzondering vormt dochterbedrijf HNK; veel huurders van flexibele werkruimte betalen na de coronamaatregelen geen of minder huur.

NSI koerst voor 2020 onverminderd aan op een winst per aandeel van € 2,30 à € 2,40 en een dividenduitkering van € 2,16 per aandeel. Wel daalden afgelopen kwartaal de huurinkomsten met 7,5 % procent ten opzichte van een jaar eerder. De daling wordt veroorzaakt door verkoop van een aantal gebouwen vorig jaar. Verschoond van aan- en verkopen is sprake van een stijging van de huurinkomsten met 4,6% ten opzichte van 2019.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen