NLV verwerft 83 huurwoningen in Amsterdamse Spaarndammerbuurt

NLV (Nederlands Vastgoed) heeft namens één van haar opdrachtgevers 83 woningen verworven in het middeldure huursegment, samen met 6 commerciële ruimtes en 28 parkeerplaatsen, in project Bredius in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam.

Het project Bredius is ontwikkeld door NL-development. Bouwbedrijf Ballast Nedam West is verantwoordelijk voor de realisatie. Het project omvat 105 woningen en 15 commerciële units. Naast 83 huurwoningen, zijn de overige 22 woningen bestemd voor verkoop. De 9 commerciële units worden door ontwikkelaar NL-development zelf afgenomen.

Het complex krijgt een hybride-bouwconstructie met een CLT-houtconstructie (Cross Laminated Timber) vanaf de verdiepingsvloeren. CLT is een duurzaam alternatief voor traditioneel bouwmateriaal dat zal bijdragen aan een kleinere ecologische voetafdruk door efficiënter gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het ontwerp van Bredius heeft een negatieve BENG2-score behaald, wat betekent dat het gebouw geen fossiele energie zal gebruiken voor de gebouwgebonden functies en voldoet aan strenge energieprestatienormen.

Eerder dit jaar kreeg project Bredius de Middenhuur Award uitgereikt door Hugo de Jonge tijdens de vastgoedbeurs Provada. Deze erkenning werd toegekend omdat het project goed inspeelt op de groeiende vraag naar ruime en kwalitatieve middenhuurwoningen in Amsterdam.