NEOO en Koopmans ontwikkelen 450 woningen in Nieuwegein

De ontwikkelcombinatie NEOO en TBI onderneming Koopmans Bouwgroep hebben recent een reserveringsovereenkomst getekend met de gemeente Nieuwegein voor de ontwikkeling van de Doorslagzone met circa 450 woningen, een gemende plint en parkeergarage.

Het woningprogramma zal bestaan uit een mix van huurwoningen en vrije sector koopwoningen. Volgens de ontwikkelaars levert het project een levendige mix van woningen en een nieuwe plek om te genieten.

De Doorslagzone ligt tussen het Stadshuis en de Stadsboulevard in het centrum van Nieuwegein. Deze locatie biedt mogelijkheden voor woningen en aanvullende centrumvoorzieningen. Er komt een mix van sociale en vrije sector huurwoningen en vrije sector koopwoningen, een gemengde plint en een parkeergarage. Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het concept ontwerp.

Sander van Oss (NEOO): ’Met dit nieuwe hoogwaardige plan komt de afronding van het oostelijk deel van de binnenstad een grote stap dichterbij. Het plan omvat een gevarieerd aanbod aan woningen met prachtig uitzicht over de Doorslag. In het hart van het plan komt een nieuwe ontmoetingsplek: een pleintje waar je in de zon op het terras kunt genieten van de bootjes die voorbij komen varen.'

Wethouder Hans Adriani: 'In de binnenstad van Nieuwegein streven we naar een plezierige combinatie van wonen, werken en verblijven. De plannen van NEOO voorzien in een behoefte aan appartementen en aanvullende voorzieningen in de binnenstad. We zijn blij met deze volgende stap om de binnenstad te versterken en te verlevendigen.'

Laatste nieuws

Evenementen