Montea verwerft bedrijfspand in Beatrixhaven Maastricht

Ontwikkelaar en belegger in logistiek vastgoed Montea is de nieuwe eigenaar van een complex op bedrijventerrein Beatrixhaven in Maastricht. De verkopende partij, recyclingbedrijf Rubber Resources, heeft met Montea een langjarig huurcontract gesloten via een sale and lease back-constructie.

Met de acquisitie is een investering van €8 mln gemoeid. Montea verwacht een rendement van ruim 7% over de aankoop.

De rubberrecyclingfabriek op Schoenerweg 36 heeft een oppervlakte van zo’n 16.000 m². ‘De locatie kan haast niet beter,’ zegt Cedric Montanus, directeur van Montea Nederland. ‘Het knooppunt van de snelwegen A2 en A79 ligt hier erg dichtbij. Daarnaast heeft Beatrixhaven een binnenvaartterminal met toegang tot het Julianakanaal en de Maas en een spooremplacement waar het railtransport kan laden en lossen.’

Een andere grote meerwaarde van de locatie voor Montea is dat die al een zware netaansluiting heeft. Daarvoor geldt momenteel in grote delen van Nederland een lange wachtlijst bij de netbeheerders, ook in de provincie Limburg

'De ligging is ook uitstekend omdat vanuit Maastricht zowel Nederland als België en Duitsland goed kunnen worden bediend', vult mededirecteur van Montea Nederland Hylcke Okkinga aan. 'Tot slot is het op de lange termijn ook goed mogelijk om de locatie te herontwikkelen voor stadslogistiek, mede ómdat die aan de rand van de stad ligt.

Bij de aankoop is namens Montea Nederland bemiddeld door aankoopmakelaar Savills. Advocatenkantoor Hemwood heeft Montea Nederland bijgestaan in het due diligence-onderzoek.