Mitiska koopt retailpark in Arnhem

Mitiska REIM, een Belgische specialist in retailparks in Europa, heeft in Arnhem een aankoop gedaan. 

Het gaat om Woonboulevard Arnhem in Arnhem-Zuid van 23.200 m² verspreid over 15 units die op verschillende verdiepingen in vier gebouwen te vinden zijn. Huurders zijn onder meer BCC, Praxis, Leen Bakker, DMG Group en Jumbo Golf. De woonboulevard is gekocht in een joint venture met Glow Real Estate.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 17,6 mln. 

Volgens Mitiska levert de woonboulevard een income-producing huurstroom op en heeft het value-add potentieel. Er zijn 430 parkeerplaatsen en is bereikbaar met openbaar vervoer. Het ligt in de omgeving van een dichtbewoonde wijk, kantoren en commerële gebouwen. Mitiska wil de woonboulevard verduurzamen naar Breeam Very Good. 

Bram Thomas, investment director voor België, Frankrijk en Nederland van Mitiska: 'Dit retailpark is volledig bezet en heeft een uitgebalanceerde huurdersmix en een stabiele lange termijn kasstroom. Met onze value-add-initiatieven voor deze woonboulevard zien we mogelijkheden voor het verhogen van de zichtbaarheid van deze locatie, optimaliseren van de huurdersmix en herpositionering van de boulevard.'

Het Belgische Mitiska REIM heeft het hoofdkantoor in België. De organisatie ziet zichzelf als actieve, value-add investeerder die samenwerkt met lokale partners. In de laatste 8 jaar heeft Mitiska twee closed-end fondsen in de markt gezet (FRI en FRI 2) met meer dan 70 objecten verspreid over 700.000 m² en 11 landen (België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Roemenië, Polen, Tjechië, Slowakije en Servië).