MWPO verkoopt 159 appartementen in Groningen

Curlew Netherlands heeft namens een institutionele belegger het woningproject Pleione van initiatiefnemer MWPO gekocht.

Het nieuwbouwproject bestaat uit 159 appartementen en 56 parkeerplaatsen in een parkeergarage, nabij het winkelcentrum in de wijk Paddepoel-Zuid. De ligging tussen de Zernike campus en het centrum maakt dat de wijk is in trek is bij de jongere doelgroepen. De woontoren van 22 verdiepingen beschikt over 131 tweekamerappartementen van 50 m² en 28 driekamerappartementen van 75 m². De tweekamerappartementen zullen worden verhuurd onder de liberalisatiegrens. Het gebouw is voorzien van een interne fietsenstalling. Op de parkeerplaatsen wordt autodelen gefaciliteerd. Op verzoek van Curlew zijn gezamenlijke faciliteiten, zoals een lobby en een wasruimte opgenomen in het ontwerp.

AAS Architecten uit Groningen tekende voor het ontwerp. De turn-key realisatie komt in handen van Plegt-Vos Noord. Oplevering wordt verwacht in het eerste halfjaar van 2021.

Het Residential Capital Markets team van CBRE trad bij deze transactie op als adviseur namens MWPO. Loyens & Loeff acteerde als juridisch adviseur namens de koper.