MEAG koopt voor € 193 mln World Port Center in Rotterdam van Marathon en Unifore

MEAG heeft voor € 193 mln het World Port Center op de Kop van Zuid in Rotterdam overgenomen van Marathon en Unifore.

Het pand is aangekocht voor een bijzonder vastgoedfonds waarin investeerders van Munich Re Group investeren. De verkoper van het kantoorgebouw is een joint venture tussen vermogensbeheerder Marathon Asset Management en Unifore Real Estate. De koopprijs bedraagt volgens het Kadaster € 193 mln.

Het World Port Center staat op het puntje van de Wilhelminapier en omvat in 35.500 m² kantoorruimte over 32 verdiepingen. De parkeergarage biedt 507 parkeerplaatsen. Het 123 meter hoge gebouw is verhuurd aan onder meer het Havenbedrijf Rotterdam en de Nationale Politie.

Het oorspronkelijke gebouw werd ontworpen door Foster + Partners. Kortgeleden is het pand naar ontwerp van Mecanoo gerenoveerd. Daarbij zijn de ESG-referenties verbeterd en hebben de lobby en terrassen een nieuw aanzien gekregen. Het pand is bekroond met een Breeam Excellent en een Well Gold certificaat.

Acquisitiemanager Sebastian Sturm van MEAG: "Het World Port Center in Rotterdam maakt indruk met zijn uitstekende ligging, adembenemende architectuur, hoge bouwkwaliteit en uitstekende duurzaamheid. Dit gebouw voldoet daarmee perfect aan onze hoge eisen voor de toekomstige levensvatbaarheid van onze vastgoedbeleggingen. Het World Port Center is verhuurd op lange termijn en het vastgoed biedt investeerders uit onze groep een stabiele kasstromen.”

MEAG werd geadviseerd door Greenberg Traurig (juridisch, fiscaal), BNP Paribas, Hollis (technisch). Marathon werd bijgestaan door Cushman & Wakefield, Loyens & Loeff (juridisch), Savills (vastgoedbeheer) en KPMG (fiscaal).

img
Redacteur
Profiel