Lingotto en BPD Gebiedsontwikkeling kopen grond voor laatste fase Waalfront

Lingotto en BPD Gebiedsontwikkeling hebben de grond aangekocht voor de bouw van 440 woningen op de locatie van de voormalige Honigfabriek in Nijmegen.

De laatste fase van het Waalfront omvat de bouw van drie woonblokken en een woontoren, een openbare parkeergarage en nieuwe voorzieningen. Er komen 100 sociale huurwoningen (woningcorporatie Woonwaarts), 60 middenhuurwoningen (BPD Woningfonds) en 280 vrije sector woningen, waarvan een deel als grondgebonden eengezinswoning. Naar verwachting worden de laatste woningen in deze blokken eind 2029 opgeleverd. De openbare parkeergarage met 340 plaatsen wordt eigendom van de gemeente Nijmegen.

Lingotto heeft al in 2021 een overeenkomst met het Ontwikkelingsbedrijf Waalfront (OBW) getekend voor De Nieuwe Honig. Na renovatie –waarmee spoedig wordt gestart- gaan de te handhaven delen van de oude Honigfabriek ruimte bieden aan een interessante mix van voorzieningen, waaronder: diverse restaurants en cafés, een hotel, ruimte voor vergaderen, flexwerkplekken en kleine kantoren. Op initiatief van Blik zal daarnaast een cultuurcluster worden gerealiseerd met onder meer een klein theater, een podium voor live muziek, een exporuimte en diverse galeries.

Vanwege de nauwe samenhang in de planning en realisatie maakt de al geplande woontoren bij het deel van het Honigcomplex dat blijft staan ook onderdeel uit van de nu aangegane samenwerking voor de laatste fase van het gebied.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen