Leonardo Hotels neemt Zien Group over met 12 hotels

Leonardo Hotels heeft een koopovereenkomst gesloten voor de overname van Zien Group en de daarbij behorende 12 hotels in Nederland. De verkopende partij bestaat uit dochterondernemingen KSL Capital Partners, LLC –investeerder in reis- en vrijetijdsbedrijven – en diens partner, Garden Capital Group, waarvan de aandeelhouders het bedrijf hebben opgericht.

Specifieke condities zijn niet bekendgemaakt. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden afgerond en is onderhevig aan gebruikelijke voorwaarden.

De verkoop markeert een succesvolle investering voor KSL, samen met Garden Capital Group, en transformeert Leonardo Hotels tot een van de toonaangevende hotelketens in de regio – waarbij het portfolio in de Benelux toeneemt tot 28 hotels. In totaal worden er vijf hotels in Amsterdam overgenomen evenals diverse hotels op toplocaties in grote steden, zoals Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht. Hiermee wordt de significante groeistrategie van Leonardo Hotels Benelux benadrukt.

Door deze transactie worden er 1.522 hotelkamers toegevoegd aan het portfolio van Leonardo Hotels, wat het totale aantal kamers in Nederland en België op 4.161 brengt. De overname omvat de overdracht van bekende hotels in Amsterdam, zoals het iconische Eden Hotel, The Lancaster Hotel en The Manor. De transactie zal naar verwachting worden afgerond in de eerste helft van Q3 2024 en is afhankelijk van de voltooiing van de vereisten voor fusietoestemming en het adviesproces van de ondernemingsraad.

Het huidige portfolio van hotels binnen de Zien Group is in 75 jaar tijd opgebouwd door de familie Dijkstra. KSL verwierf in december 2021 een meerderheidsbelang in het bedrijf, tijdens de hoogtijdagen van de Covid-19 pandemie. Door gerichte renovaties en operationele initiatieven onder leiding van CEO Billy Skelli-Cohen zijn de prestaties van de groep gestaag verbeterd en nu ruim boven het pre-Covid niveau.