Landal GreenParks breidt opnieuw uit in Duitsland

Landal GreenParks breidt haar portfolio van Duitse parken uit met een twaalfde bestemming: Ferienpark Marissa in Nedersaksen. Eind vorige maand verwierf Landal GreenParks ook al een Duits vakantiepark in het Beierse Woud, Landal Arber.

Ferienpark Marissa ligt in een prachtig natuurlandschap direct aan de oever van de Dümmer See, tussen Osnabrück en Bremen. De vakantiewoningen en appartementen zijn ingericht in Scandinavische stijl. Tot 2022 wordt rondom de vakantieverblijven nog gebouwd; de huidige 250 appartementen en bungalows worden uitgebreid tot 500. Ook wordt een grote wellness- en binnenruimte gecreëerd met een sport- en actiecentrum, binnen- en buitenzwembad en een ruim saunalandschap. Op het grote plein bij het meer zijn verschillende restaurantvoorzieningen, een fietsverhuur en een bakkerij gepland.

Sterke toename Duitse boekingen
“We willen graag snel verder groeien op de Duitse markt, waar het aantal boekingen van Duitse gasten afgelopen maanden met zo’n 300% is toegenomen. Ook zij gaan in deze tijden het liefst in eigen land op vakantie en vandaar dat we hen meer keuzemogelijkheden willen bieden met een aantal mooie nieuwe bestemmingen. Die zijn niet alleen interessant voor onze gasten, maar bieden ook beleggers in recreatief vastgoed goede investeringsmogelijkheden,” aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Expansie
De internationaal opererende exploitant van vakantieparken doet dit jaar goede zaken. Zo werden vorige week nog twee nieuwe parken in Groot-Brittannië en een park in Noord-Brabant aan de portfolio toegevoegd. Op korte termijn verwacht Landal nog meer uitbreidingen bekend te kunnen maken in Duitsland en Nederland.