Klépierre renoveert Alexandrium Shopping Center in Rotterdam

Alexandrium Shopping Center krijgt een nieuwe, eigentijdse uitstraling en ondergaat een grondige renovatie. Eigenaar Klépierre presenteerde donderdag haar plannen voor de renovatie aan de ondernemers van het winkelcentrum.

Tevens is de start van de eerste fase aangekondigd. Klépierre investeert in die eerste fase €15,5 mln. De laatste renovatie van Alexandrium Shopping Center dateert uit het jaar 2000; de periode dat het winkelcentrum werd gekoppeld aan de toen nieuw ontwikkelde Megastores en Woonmall. Volgens Klépierre verdient het winkelcentrum opnieuw een renovatie, waardoor het centrum beter aansluit bij de wensen en behoeftes van de moderne consument. Daarnaast stelt de renovatie het winkelcentrum in staat om nieuwe huurders aan te trekken.

Het plan voor de renovatie is gemaakt door de Architekten Cie uit Amsterdam. De renovatie omvat het verwijderen en vervangen van de meeste passagedaken, waarbij de nieuwe daken worden voorzien van daglichtopeningen. Ook worden nagenoeg alle installaties vernieuwd. In de tweede fase van de renovatie, waarover later besluitvorming plaatsvindt, worden onder meer de vloer, de entrees en de algehele aankleding in het winkelcentrum aangepakt. In januari 2022 start de renovatie. Alle winkels blijven tijdens de renovatie open.

img
Redacteur
Profiel