Kiprestaurant Jandino binnen week al uit zijn jasje gegroeid

Comedian Jandino Asporaat heeft zijn kiprestaurant in het Forum-complex in hartje Rotterdam 5 dagen na de opening alweer dicht gegooid. Tijdelijk dan, want met een verbouwing wil Asporaat meer kipliefhebbers kunnen bedienen met zijn van meet af aan razend populaire concept.

Al in 2009 had Asporaat de ambitie om een kiprestaurant te openen in zijn thuisstad maar toen gooide corona roet in het eten. Op 22 november 2023 was het echt zover. Toen verrichte Judeska, een typetje van Asporaat, de opening van  FC Kip aan de Van Oldebarneveldtstraat in het verbouwde Forum-complex op de hoek van de Coolsingel en de Koopgoot. Een ongekend grote meute kwam af op het kipsrestaurant waarvan Daniël de Blok de mede-eigenaar is. 

1.000 m2

Via Instagram laat Asporaat weten zijn tent die dagen dicht te doen voor een verbouwing van drie dagen. 'Sinds de opening is het geen minuut meer rustig geweest in het hartje van Rotterdam. De zaak is duizend vierkante meter, met 271 zitplaatsen en daarbij een enorme keuken. Dus ja wij hadden veel mensen verwacht, maar niet deze aantallen. Wij waren overrompeld door het mega succes van de eerste dag en dachten dat het op dag 2 gewoon weer normaal zou zijn, maar niets is minder waar.'

De klandizie komt volgens de comedian uit alle hoeken van Nederland en België. 'De vraag is zo groot, de rijen zo lang, dat wij pas een week open zijn en nu alweer moeten gaan verbouwen. Dit is gekkenhuis!'

Tweede locatie

De verbouwing behelst vooral een uibreiding van de keuken. Daarnaast zoekt de uitbater ook meer personeel. Als het alsnog te druk blijft in FC Kip overweegt Asporaat het openen van een tweede locatie.

Laatste nieuws

Evenementen