Kennemer Wonen verduurzaamt woningen in Egmond aan Zee en Heiloo

Begin dit jaar worden woningen van woningcorporatie Kennemer Wonen aan het Jacob Scholplantsoen in Egmond aan Zee en de Nicolaas Beetsweg in Heiloo verduurzaamd.

Kennemer Wonen werkt hiervoor samen met de verduurzamingspartners NHDA en Constructif. De verduurzaming zorgt voor CO2-reductie, minder woonlasten en meer wooncomfort voor de bewoners. De twee projecten zijn onderdeel van een groot project van 1100 huurwoningen die Kennemer Wonen in de periode 2022-2025 verduurzaamt.

In het koersplan ‘Een thuis maken we samen’ heeft de wooncorporatie de ambitie benoemd om in 2030, 5000 woningen gereed te hebben voor de warmtetransitie en 2000 woningen volledig van het gas af te halen. ‘We willen woonlasten beperken en met CO2-reductie een bijdrage leveren aan de noodzakelijke energietransitie,’ zegt Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen. ‘Met de verduurzaming van onze woningen krijgen bewoners meer wooncomfort. In combinatie met het plaatsen van zonnepanelen voorkomen we dat de woonlasten van onze huurders te hoog worden, wat heel belangrijk is met de huidige energieprijzen.’

Werkzaamheden Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee verduurzaamt NHDA 68 woningen, gebouwd in de jaren ’60. NHDA is een NoordHollands samenwerkingsverband van C. Borst Bouw, ToekomstGroep en Kesselaar & Zn. Bij dit project worden de bestaande buitenkozijnen vervangen voor nieuwe kunststof kozijnen met HR++ beglazing en ventilatieroosters. Ook het dak en de begane grondvloeren worden geïsoleerd. Installatietechnisch wordt er een nieuwe mechanische ventilatie aangebracht en voorzieningen om over te kunnen gaan op elektrisch koken.

Werkzaamheden Heiloo

In Heiloo gaat het om een project van 19 woningen. Bij deze woningen worden de dakpannen vernieuwd en nieuwe zolderisolatie en zonnepanelen aangebracht. Bij de buitenkozijnen worden alle draaiende delen zoals draairamen en deuren vernieuwd en ook voorzien van HR++ beglazing. Installatietechnisch wordt er een nieuwe CO2-gestuurde mechanische ventilatie aangebracht en voorzieningen om over te kunnen gaan op elektrisch koken.