Kadans ontwikkelt nieuwe laboratoria op Medical Business Park Amsterdam

De gemeente Amsterdam en Amsterdam Universitair Medische Centra (UMC) hebben Kadans Science Partner geselecteerd om een kavel op het Medical Business Park te ontwikkelen.

Het Medical Business Park is een medisch georiënteerd bedrijvenpark op het terrein van Amsterdam UMC, locatie AMC in Zuidoost. Voor de ontwikkeling van kavel E was in oktober 2019 een tender uitgeschreven. Kadans Science Partner gaat minimaal 7.000 m2 realiseren voor bedrijven en instellingen gericht op de medische dienstverlening. Het gaat om laboratoriumruimte en ondersteunende kantoorfuncties. De bouwwerkzaamheden starten begin 2021.

 “De ontwikkeling van dit gebouw op het Medical Business Park is een sterke impuls voor verdere innovatie in de life sciences & health sector. De uitbreiding van laboratoriumcapaciteit op het park speelt in op de groeiende vraag naar ruimte voor laboratoria”, aldus  wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken). Kadans Science Partner is gespecialiseerd in projecten voor kennisinstellingen en afdelingen onderzoek & ontwikkeling van bedrijven. Op dit moment heeft Kadans 30 gebouwen in binnen- en buitenland in haar portefeuille. “Wij geloven in de kracht van inspirerende gebouwen met centrale voorzieningen en services, zodat innovatie en ondernemerschap samen komen. Dit park is een unieke toevoeging aan ons internationale netwerk van science parks”, zo zegt Chiel van Dijen, commercieel directeur van Kadans.

img
Redacteur
Profiel