KNSF Vastgoed verliest procedure over sanering grond kruitfabriek Muiden

De Breukelense ontwikkelaar Rolf Visser heeft nul op zijn rekest gekregen in een procedure tegen de Explosieven Opruimingsdienst (EOD).

Zo meldt Quote op basis van een vorige week gepubliceerde uitspraak. Het woningbouwproject op het terrein van de voormalige Koninklijke Nederlandse Springstof Fabriek in Muiden werd volgens Visser bemoeilijkt door de slechte manier waarop de EOD in het verleden 11.450 kilo explosieve stoffen heeft verwijderd. Visser claimde een schade van € 5,7 mln, maar de rechter volgt hem niet.  

Visser kocht met zijn vennootschap KNSF Vastgoed de grond en realiseert onder naam De Krijgsman 1.300 woningen op het terrein. De ontwikkelaar meent dat de EOD de sanering verkeerd heeft aangepakt. Ook zou de EOD hebben verzuimd extra milieumaatregelen te nemen bij het tot ontploffing brengen van de springstoffen in de buurt van het terrein.  

De rechter oordeelt dat Visser, als eigenaar van de grond, samen met adviseurs van Explosive Clearance Group eerder verhaal hadden moeten halen en veroordeelde hem tot de proceskosten.

img
Redacteur
Profiel