KFC opent drive thru restaurant in Utrecht

Kentucky Fried Chicken opent woensdag een drive thru vestiging langs de A2 te Utrecht. De doelstelling is om met 10 vestigingen per jaar te groeien.

De vestiging in Utrecht is gelegen langs de A2 bij de afrit Maarssen en Leidsche Rijn, naast City Skydive. Het restaurant is gelegen aan de Heldinnenlaan 7 op een perceel van ca. 3200 m², heeft een drive thru en 55 parkeerplaatsen. Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen van totaal 580 m² en heeft bovendien een dakterras van 200 m².

Het geheel is ontwikkeld door KFC Real Estate zelf, die het ook in eigendom heeft. Het wordt gehuurd en geëxploiteerd door een franchisepartner van KFC, die meerdere vestigingen in Nederland en Duitsland exploiteert.

Met de vestiging in Utrecht opent KFC haar 57ste restaurant in Nederland. Jaarlijks wil zij met 10 restaurants uitbreiden.

KFC zoekt landelijk zowel binnenstedelijk, als langs doorgaande wegen naar nieuwe locaties. Daarbij mikt zij tevens op grotere winkelcentra. Binnenstedelijk gaat het om zichtlocaties met metrages die variëren van 175 m² tot 375 m². Buitenstedelijk gaat om het drive thru restaurants waarvoor een perceel van minimaal 2500 m² nodig is. Voor dit soort locaties is de verkeersintensiteit belangrijk. KFC kan in steden zowel meerdere binnenstedelijke als snelweg-locaties hebben.