Jumbo opent op Kanaleneiland Utrecht

Eind september opent Jumbo met 1800 m² haar deuren in het winkelgebied Nova op Kanaleneiland te Utrecht.

Dit is een lang gekoesterde wens van omwonenden, de winkelvereniging, gemeente Utrecht en vastgoedeigenaar Urban Interest. Deze samenwerkende partijen hebben al langer de focus om de samenstelling van het winkelgebied te verrijken. Variërend van speciaal winkels tot prijsvechters en bekende winkelformules tot zelfstandig ondernemers.
Het toevoegen van nieuwe winkels zoals een juwelier, ijssalon, espressobar en vers hoek liggen nog binnen de ambities van de vastgoedeigenaar. Met de uitbreiding van het winkelaanbod worden naast direct omwonenden ook bezoekers van buitenaf steeds meer getrokken naar het winkelcentrum. Een beweging waarop geanticipeerd is door verbetering van de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, introductie van een gratis fietsplan en de renovatie en aanleg van 800 parkeerplaatsen.

De vestigingskeuze van Jumbo sluit aan bij de lange termijn strategie om van Kanaleneiland weer een multicultureel leefgebied te maken. De realisatie van vier grote woonvelden, gericht op alle soorten inkomensgroepen, leeftijden en leefstijlen, de verbeterde infrastructuur en het nabijgelegen kantorengebied Papendorp dragen bij en onderschrijven deze strategie.