Jan Jonk naar HB Capital

 Ir. Jan Jonk is benoemd tot Development Manager Real Estate bij HB Capital.

Jonk is afkomstig van AM waar hij werkte als ontwikkelingsmanager. Bij HB Capital zal hij zich voornamelijk bezig houden met de acquisitie en ontwikkeling van nieuwe vastgoedprojecten en de herontwikkeling van bestaande objecten.

Jonk heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het vastgoed waarvan de afgelopen zeven jaar bij AM. Daarvoor is hij acht jaar in verschillende functies werkzaam geweest bij een bouwbedrijf uit Noord-Holland. Jonk volgende de opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam en behaalde daarna zijn Master in Real Estate & Housing aan de Technische Universiteit Delft.

De uitbreiding van het team volgt de strategie van HB Capital om zich meer te richten op waardecreatie middels vastgoedontwikkelingen.

HB Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Blokker die zich richt op directe en indirecte investeringen in ondernemingen en in vastgoed. De vastgoedinvesteringen van HB Capital hebben een internationale focus waarbij er in Europa (waaronder Nederland, België en Duitsland) direct geïnvesteerd wordt en indirect in Noord-Amerika. De portefeuille omvat vooral winkelvastgoed en distributiecentra.