Jack de Vries wordt burgemeester Maassluis

Vastgoed Belang, de vereniging van particuliere beleggers in vastgoed, kan op zoek naar een nieuw uithangbord. Voorzitter Jack de Vries wordt burgemeester van Maassluis.

De gemeenteraad van Maassluis heeft De Vries (CDA) voorgedragen als nieuwe burgemeester. De 55-jarige De Vries heeft ruime ervaring in de landelijke politiek als voorlichter, campagneleider en als staatsecretaris van Defensie. Ervaring in de lokale politiek heeft hij opgedaan als raadslid in Leiderdorp en als lid van de stadsdeelraad in Amsterdam. Momenteel is hij directielid en strategisch adviseur bij communicatieadviesbureau Hill & Knowlton.

Lees ook: 'Ik weet hoe de hazen lopen in politiek Den Haag'

De vastgoedbranche kent hem vooral als voorzitter van Vastgoed Belang. De Vries werd op 1 juli 2021 de nieuwe voorzitter van de vereniging van particuliere beleggers in vastgoed en volgde in die rol Jan Kamminga op. In eerste instantie moest hij als belangbehartiger de degens kruisen met Kajsa Ollongren als woonminister. Sinds januari 2022 treft hij op het woondossier partijgenoot Hugo de Jonge.

Als de minister de voordracht overneemt volgt de benoeming door de Koning. De Vries wordt naar verwachting 5 juni 2024 in Maassluis geïnstalleerd.