JYSK in zee met Willy Naessens voor nieuw distributiecentrum

Jysk Nederland heeft Willy Naessens gekozen als totaalaannemer voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Lelystad.

Willy Naessens Nederland, van origine een Belgische familiebedrijf, zal de volledige realisatie van het project uitvoeren, een nieuw, sterk geautomatiseerd distributiecentrum, dat 147.000 m² beslaat. Jysk is een wereldwijde woninginrichtingsketen van Deense origine. De bouw van het state-of-the-art distributiecentrum in Lelystad start binnenkort. ‘

Het project wordt gecertificeerd volgens de internationale duurzaamheidsstandaard LEED, waarbij JYSK streeft naar het hoogste niveau. Het terrein zal worden aangelegd met planten en open water voor de opvang van regenwater. Het kantoor krijgt een daktuin, de lagere delen van het gebouw krijgen groene daken en zonnepanelen zullen een deel van de elektriciteit opwekken die in het DC zal worden gebruikt.

‘De nieuwe vestiging zal de rijafstand naar onze vele JYSK-winkels in Nederland uiteraard verkleinen, maar ook naar België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Containers zullen vooral via de binnenvaartterminal Flevokust worden aangevoerd om het vervoer over land verder terug te dringen. Dit zal ons letterlijk dichter bij onze klanten brengen,’ zegt Ole Thomsen, Executive Vice President Logistics bij JYSK.

De Willy Naessens Group bestaat uit ruim 50 bedrijven, met een omzet van ruim €1 mrd en meer dan 2.500 medewerkers.

JYSK verwacht dat het nieuwe distributiecentrum naar verwachting in 2026 zal worden opgeleverd en operationeel zal zijn.