JLL introduceert werkplekreservering-app

JLL introduceert de app iBasx van Heyday Facility Management, waarmee werknemers hun werkplek kunnen reserveren.

Nu bedrijven geleidelijk weer hun deuren openen, staat de terugkeer naar kantoor en hiermee ook het gebruik van de werkomgeving bij veel organisaties hoog op de agenda. In deze tijd kan slimme technologie helpen bij het realiseren van een veilige werkomgeving en dus het beschermen van medewerkers. Met de app iBasx van Heyday Facility Management laat JLL gebruikers weer op veilige wijze terugkeren naar kantoor.

De iBasx-app garandeert gebruikers – op basis van een werkplekreservering – een veilige werkplek en houdt bovendien de bezettingsgraad in het kantoorpand onder de gestelde norm. Wanneer een organisatie ervoor kiest om sensoren te plaatsen, kan het werkplekconcept real-time gemonitord en bijgestuurd worden.

Owen Zachariasse, lead consultant Workplace Strategy bij JLL: ‘Om de toestroom van werknemers naar een corona-proof kantoor in goede banen te leiden, is een slimme reserveringsapp van cruciaal belang. Ook heb je zo bij een eventuele besmetting inzichtelijk wie zich wanneer en in welke ruimte bevond.’

Voor nu richten bedrijven zich vooral op de uitdagingen op korte termijn om medewerkers veilig te laten terugkeren naar kantoor, maar de app biedt ook kansen voor het ontwikkelen van flexibele werkplekconcepten. Werken op afstand is een blijvertje en zal een grote impact hebben op hoe bedrijfsvastgoed in de toekomst functioneert, stelt JLL. Niet alleen moet de werkomgeving opnieuw ontworpen worden om de nodige technische infrastructuur te bieden aan personeel dat op afstand en ter plaatse werkt, maar ook worden werkplekken zelf  in toenemende mate sociale hubs waar mensen elkaar ontmoeten en samenwerken. Met een reserveringsapp hebben gebruikers handvatten om gericht naar kantoor te komen.