Invesco koopt 304 appartementen in Holland Park

Belegger Invesco koopt de twee laatste grote woongebouwen in Holland Park fase I en II in Diemen. De appartementen liggen direct aan het park aan de westrand van Holland Park en worden gebouwd door Hurks.

De verkoop markeert de afronding van de wijk. Sinds de start verkoop in 2015 zijn circa 2200 woningen verkocht. Invesco biedt vanaf 2022 de woningen als markthuurwoningen aan, daarmee krijgt de nieuwe stadswijk een gevarieerd aanbod van koop- en huurwoningen.

Holland Park is gerealiseerd op de locatie van een voormalig leegstaand kantoorgebied. Het heeft zich volgens de ontwikkelaar in vijf jaar tijd ontwikkeld tot een gewilde nieuwbouwlocatie in Diemen-Zuid. Inmiddels is een flink deel van de wijk bewoond, andere delen zijn in aanbouw. De wijk wordt gekenmerkt door appartementencomplexen met binnentuinen, gelegen aan nieuwe grachten. In de directe nabijheid komen een park, winkels en andere voorzieningen. Het stedenbouwkundig plan voor Holland Park is van de hand van Sjoerd Soeters en is geïnspireerd op Java Eiland in Amsterdam en de wijk Sluseholmen in Kopenhagen. Elk woongebouw van Holland Park is door een team van Nederlandse architecten ontworpen.

Wonen aan het park
Invesco koopt de gebouwen 22 en 23. Twee woongebouwen met ieder een eigen woontoren en met besloten binnentuinen, die inspelen op de ligging aan het park. In totaal komen hier 304 appartementen die Holland Park turn-key oplevert. In totaal gaat het om circa 26.000 m² voor de woningen en 1200 m² voor commerciële voorzieningen gelegen aan een semi-openbaar plein, zoals horeca en/of retail. Onder de beide gebouwen komt een gemeenschappelijke parkeervoorziening.

Invesco is een internationale belegger, die in Amsterdam onder meer eigenaar is van het duurzame QO-hotel aan de Spaklerweg. De ontwikkelaars van Holland Park zijn Snippe Projecten en Bouwaccent Vastgoedontwikkeling.

De twee woonblokken aan de parkrand worden gerealiseerd door Hurks die een ruime ervaring heeft met de realisatie van soortgelijke appartementencomplexen en woontorens. Aan de gebouwen werkten verschillende architectenbureaus: Rijnboutt Architecten, Architectenzaak, Boparai Architects, Dreessen Willemse, PPHP, Bedaux de Brouwer en INBO. De bouw start op 28 januari, de oplevering is medio 2022 voorzien. Invesco is bij de aankoop geadviseerd door CMS en Deloitte, Holland Park door Van Doorne en EY.