Amvest koopt 358 woningen in Holland Park

Amvest Investment Management koopt turnkey voor twee van zijn klanten 358 appartementen met berging, 217 overdekte parkeerplaatsen, een fietsenstalling en 54 m² gallery-ruimte in project Holland Park in Diemen Zuid.

Holland Park Fase III is een ontwikkeling van Snippe Projecten. Zowel de gemeente Diemen als de initiatiefnemers van Holland Park zijn blij met deze stap. "Er is niet alleen veel belangstellingen voor de koopwoningen in Holland Park, maar ook voor de vrije sector huurwoningen", stelt André Snippe namens Holland Park.

De 358 vrijesectorhuurappartementen bevinden zich in 4 appartementengebouwen, te weten Toren 3, Blok 6, Toren 4 en Blok 7. Vandaag is gestart met de bouw van Toren 3 en Blok 6.
Toren 3, een ontwerp van Cruz y Ortiz Arquitectos, heeft 15 lagen, waarvan 13 woonlagen met 37 woningen. Op de begane grond komt een passage en een gallery, de bergingen bevinden zich op de eerste verdieping.
Blok 6 is ontworpen door bureau PPHP van Sjoerd Soeters en bestaat uit 2 delen van 9 woonlagen die samen een carré vormen met 164 woningen. Onder de gemeenschappelijke binnentuin bevinden zich de bergingen en parkeerplaatsen.
Toren 4 heeft 15 lagen waarvan 14 woonlagen met 39 woningen. Op de begane grond bevinden zich de bergingen Het ontwerp is van MOPET.
Blok 7, eveneens een ontwerp van PPHP, bevat 118 woningen en bestaat uit 2 delen van 6 en 7 woonlagen die samen een U vormen. Onder de gemeenschappelijke binnentuin bevinden zich de bergingen en parkeerplaatsen.
De bouw van Toren 4 en Blok 7 starten medio december 2016. De bouw van de vier appartementengebouwen is in handen van UBA Bouw uit Uithoorn.

Amvest is bij de aankoop geadviseerd door BarentsKrans; de verkoper door Van Dijk & Ten Cate en Houthoff Buruma.

Gebiedsontwikkeling Holland Park Holland Park is gelegen aan het Bergwijkpark in Diemen-Zuid op nog geen 15 minuten van het centrum van Amsterdam. Het betreft de transformatie van een voormalige kantorenlocatie tot een nieuwe duurzame woonwijk met meer dan 3000 woningen. Het wordt een kleinstedelijk woongebied met moderne grachtenpanden, designappartementen, winkels en horeca. Het stedenbouwkundig plan voor Holland Park is van Sjoerd Soeters en is geïnspireerd op Java Eiland in Amsterdam en de hippe wijk Sluseholmen, een getransformeerd havengebied in Kopenhagen, beide door hem ontworpen. Aan de overzijde van Holland Park komt een park met winkels en diverse andere voorzieningen. Sinds de start verkoop begin 2015 zijn al meer dan 1100 appartementen verkocht.