Inrev: Eindelijk weer kwartaal met positief rendement

In het eerste kwartaal van 2024 behaalde Nederlands vastgoed een totaal rendement van 1,08%, bestaande uit een waardeontwikkeling van 0,06% en een direct rendement van 1,02%.

Dat blijkt uit de resultaten van de pan-Europese Quarterly Asset Level Index van Inrev, die de prestaties meet op gebouwniveau.

Het eerste kwartaal laat hiermee een toename zien ten opzichte van het totaal rendement van –0,35% in het voorgaande kwartaal. Dit is het eerste kwartaal met een positieve performance na zes achtereenvolgende kwartalen met een negatief rendement.

Nederlands vastgoed laat hiermee ook een outperformance zien ten opzichte van andere Europese markten. De meest recente publicatie van de Inrev Asset Level Index laat een toename van het totaal rendement op Europees niveau zien van 207 bps tot 0,41%. Nederlands vastgoed presteerde beter in vergelijking met de bredere Europese markt (+67 bps).

Woningen en winkels behaalden op Europees niveau beide het hoogste totaalrendement (0,88%). Voor deze sectoren is dit een verbetering ten opzichte van het vierde kwartaal met respectievelijk 138 en 172 bps. De kantorenmarkt blijft achter bij de andere sectoren (–0,88%) en liet in het eerste kwartaal als enige sector een negatief totaal rendement zien.

Laatste nieuws

Evenementen