Icoon ‘de Brug’ sluit de maand oktober knallend af

De transactiemarkt in laatste week van oktober werd in het bijzonder ‘gekaapt’ door de mega-huurtransactie aan de Nassaukade in Rotterdam.

De snelgroeiende software-ontwikkelaar JEX sloot hier afgelopen week een langjarige huurovereenkomst voor het gehele voormalige Unilever-hoofdkantoor. Het ‘jonge’ bedrijf huurt 15.000 m² in het iconische gebouw, dat op 25 meter hoogte zweeft boven de oude margarinefabriek van Blue Band.

Naast de grote huurtransactie in Rotterdam gooide een beleggingstransactie in Amsterdam eveneens hoge ogen. Het betreft hier een kooptransactie van het in 1918 gebouwde hoekhuis op de hoek van de JJ Viottastraat 52 en Emmastraat 39 in Amsterdam-Zuid. Volgens het Kadaster kocht de Kroonenberg Groep het gebouw, dat tegenwoordig dienst doet als kantoor, voor een koopsom van € 8,1 mln. De 1000 m² kantoorruimte is op dit moment langjarig verhuurd aan advocatenkantoor Van Campen Liem.

In de PropertyNL-datasheet van week 43 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.

 


Laatste nieuws

Evenementen