Hotel geopend op Supercomfex-terrein Stein

Het nieuwe Ibis budget hotel in Stein is officieel geopend. Het hotel is onderdeel van de nieuwe ontwikkeling van Poort van Stein.

Het hotel is onderdeel van de nieuwe ontwikkeling van Poort van Stein bv (Jongen Projectontwikkeling en Green Developmen) en telt 93 kamers en bevindt zich op een zeer centrale locatie voor bezoekers aan de snelwegen A2 en A76, ten noorden van het Steinerbos. Maastricht Aachen Airport ligt op circa 8 minuten rijafstand.

Poort van Stein omvat de herstructurering van het voormalige Superconfex terrein. Het plan omvat 3 ontwikkelzones: het Leisureplein, een Bedrijvenzone en de Parkzone, deze laatste is de nog ontbrekende schakel tussen de diverse groenstructuren in de gemeente.

Deze locatie was ooit het voormalige terrein van de Superconfex. Dit terrein - en het gebied eromheen – ondergaat een metamorfose en ontwikkelt zich tot een entree van de gemeente Stein.

“Onder andere zal de ontwikkeling van een servicebioscoop snel volgen.” aldus Carlo Külter van Jongen Projectontwikkeling. Hiertoe heeft de Poort van Stein een overeenkomst gesloten met Arcaplex uit Zoetermeer. Verder zullen om de eerder genoemde vrijetijdsbesteding te optimaliseren een 2 tal horeca- voorzieningen gerealiseerd gaan worden.

Voor de aanleg van de Parkzone zal op korte termijn de aanbesteding gestart worden, waarna gestart zal worden met de realisatie. De bedrijfszone zal conform het vigerende bestemmingsplan worden ingevuld.

Naast dit hotel ligt het voormalig hoofdkantoor van Superconfex, die over een niet al te lange termijn aan de wensen van deze tijd zal worden aangepast. Duurzaamheid speelt daarin een belangrijke rol. Het Groene Net bekijkt momenteel deze propositie samen met de ontwikkelaar en de gemeente Stein.