Holland Immo Group koopt zorgwoningcomplex Dalemse Veste in Gorinchem

Holland Immo Group heeft woongebouw Dalemse Veste met 84 appartementen voor 55-plussers aan de Kruithoorn in Gorinchem gekocht voor een van haar beleggingsfondsen.

Deze maand is gestart met de bouw en naar verwachting wordt het woongebouw medio 2022 in gebruik genomen.

Dalemse Veste is een onderdeel van de nieuwe woonwijk Hoog Dalem en is een initiatief van Heijmans Vastgoed en gebiedsontwikkelaar AM. De bouw is in handen van Hoog Dalem, een bouwcombinatie van Heijmans Woningbouw en BAM Wonen.

Dalemse Veste is een unieke woonlocatie in een parkachtige setting met gemeenschappelijke ruimtes, tuin en terras waar senioren elkaar kunnen ontmoeten. Er wordt een uitgebreid pallet van services en zorg aangeboden door Long at Home, de service- en zorgaanbieder. Ieder appartement beschikt over een parkeerplaats in de inpandige parkeergarage en er is een ruime stalling voor fietsen en elektrische voertuigen. 

Het woongebouw is een ontwerp van Houben Architectuur en heeft een totaal gebruiksoppervlakte van circa 6832 m², verdeeld over drie gebouwdelen en vier verdiepingen. De appartementen variëren qua grootte van 77 m² tot 82 m² en beschikken over een efficiënte indeling met royale raampartijen en nagenoeg alle appartementen beschikken over een balkon.

In de periode 2021-2022 wordt naast het woongebouw een eerstelijnszorgcentrum gerealiseerd. Het winkelcentrum Hoog Dalem is integraal onderdeel van de ontwikkeling.

Manfred Kühl, CEO van Holland Immo Group: ‘Wij zijn erg trots dat we deze spraakmakende residentiële ontwikkeling hebben kunnen verwerven voor een van onze zorgwoningfondsen.’