HighBrook Investors koopt Pand Noord

HighBrook Investors heeft Pand Noord aan de Meeuwenlaan 98-100 in Amsterdam gekocht.

HighBrook Investors is een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder. De overdracht vindt plaats op 1 december 2017. Equity Estate en Brookrose begeleidden HighBrook Investors in deze transactie.

Pand Noord is een industrieel gebouw van 7500 m² dat in 2002 is herontwikkeld door Pim Hermeling, voormalig directeur en oprichter van filmdistributeur A-Film en binnenhuisarchitect Ronald van Rooij. In 2006 werd het door Fortress uitgebreid met een nieuwbouwdeel dat drie keer zo groot is. Er zijn nu ruim 50 bedrijven gevestigd, grotendeels actief in de media, creatieve en entertainment branche. Zij delen diverse faciliteiten met elkaar, zoals de receptie, lobby, koffie- en lunchruimte. Ook zijn er filmzalen aanwezig.

Dit is HighBrook Investors’ derde acquisitie op de Nederlandse vastgoedmarkt in de afgelopen zes weken. HighBrook Investors ziet Amsterdam-Noord als een snel ontwikkelend en opkomend gebied. HighBrook zal Pand Noord verder versterken als belangrijke creatieve hub voor startups in technologie, media en de creatieve sector.