Heitman koopt woningcomplex Drentse Hoek

Heitman heeft het wooncomplex Drentse Hoek in Den Haag gekocht van de corporatie Haag Wonen. Het bestaat uit 91 appartementen, 2 commerciële ruimten en 85 parkeerplaatsen.

Drentse Hoek is ontwikkeld door Kristal, toendertijd de ontwikkelaar van Haag Wonen, en werd in 2008 opgeleverd. Het maakt deel uit van een omvangrijke stadsvernieuwingsoperatie voor Den Haag Zuidwest. Het volledig verhuurde complex staat aan de Dedemsvaartweg in de wijk Morgenstond, vlakbij het Zuiderpark.

Uit het Kadaster blijkt dat de aankoopsom € 20,88 mln bedraagt.

Heitman heeft tegelijk ook een portefeuille met 220 woningen en commerciële units gekocht in Berlijn. Dit is gebeurd namens dezelfde investeerder die belegt in Drentse Hoek in Den Haag. 

In de afgelopen zes jaar heeft Heitman een Nederlandse en Duitse portefeuille samengevoegd bestaande uit meer dan 7500 residentiële en commerciële eenheden met een waarde van meer dan € 900 mln.

Heitman, opgericht in 1966, is een wereldwijd opererende vermogensbeheerder voor vastgoedbeleggingen met een beheerd vermogen van ongeveer $ 39 mrd. Heitman's vastgoedbeleggingsstrategieën omvatten directe investeringen in de aandelen- of schuldkapitalisatie van een onroerend goed of in beursgenoteerde vastgoedondernemingen.

Capital Value adviseerde Haag Wonen bij het verkoopproces van Drentse Hoek in Den Haag.