Heimstaden wordt lid van de Global Compact van de Verenigde Naties

Heimstaden Group, het vastgoedbedrijf uit Scandinavië dat onlangs de Nederlandse Round Hill portefeuille overnam, heeft zich gecommitteerd om mondiale duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken door lid te worden van United Nations Global Compact.

Het strategische initiatief impliceert het adopteren van verantwoorde werkwijzen en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om mensenrechten, arbeid, milieu en corruptie aan te pakken en strategische maatregelen te nemen om bredere maatschappelijke doelen te bevorderen.

Heimstaden streeft ernaar waarde te creëren door voor langetermijn te investeren in gebouwen met aandacht voor mens, milieu en klimaat. Door de ondertekening van de UN Global Compact heeft Heimstaden zich voor het eerst officieel gecommitteerd aan een internationaal initiatief op het gebied van duurzaamheid, dat is afgestemd op de kernwaarden van het bedrijf inzake zorg voor mens en milieu bij zakelijke acties.

Met een duidelijke duurzaamheidsstrategie, meetbare doelen, regelmatige monitoring en rapportage, zal Heimstaden duidelijkheid scheppen zowel binnen als buiten de organisatie. 'We zijn er trots op deel uit te maken van 's werelds grootste duurzaamheidsinitiatief voor bedrijven. Door ons te verbinden met de UN Global Compact stemmen we onze strategieën en activiteiten nu af op de tien principes en nemen we strategische acties om bredere maatschappelijke doelen te bereiken, zoals de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling', zegt Patrik Hall, CEO van de Heimstaden Group.

Heimstaden wil bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving door focus op het bouwen van duurzaam vastgoed, het veiligstellen van duurzame toeleveringsketens en het aanbieden van sociale huurcontracten en stageplaatsen. In overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs streeft Heimstaden ook naar een activiteit zonder fossiele brandstoffen in 2030 en een hoge focus op energie-efficiëntie, hernieuwbare elektriciteit en andere acties om de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen.