Handelshuis ACT huurt 5700 m² in Atrium aan de Zuidas

ACT heeft een langjarige huurovereenkomst afgesloten met verhuurder Atrium Centre Building voor 5700 m² kantoorruimte plus parkeerplaatsen in kantoorgebouw Atrium aan de Zuidas in Amsterdam.

ACT zal ergens vanaf begin 4de kwartaal van dit jaar haar kantoor aan de Gustav Mahlerlaan (kantoorgebouw 1000Mahler) verruilen voor het Atrium en operationeel zijn op de nieuwe locatie. De huidige locatie 1000Mahler houdt ACT de komende jaren aan om flexibel te blijven en toekomstige groei op te kunnen vangen. De ruimte (1400 m2 op de eerste verdieping) wordt momenteel te huur aangeboden voor enkele jaren.

ACT is in 2009 opgericht als handelshuis en market maker in environmental products zoals CO2-emissierechten en groencertificaten. Het bedrijf is daarbij de verbindende schakel tussen kopers en verkopers van deze verhandelbare producten.

Vertrekkend huurder is in deze transactie geadviseerd door Savills. Solved begeleidde ACT bij het opstellen van haar programma van eisen, inventariseren van huisvestingsalternatieven en commerciële (huurcontract)onderhandelingen.

Het Atrium was een van de eerste gebouwen aan de Amsterdamse Zuidas, oorspronkelijk gebouwd in 1976.

De eigenaar van het Atrium, Amundi Real Estate, werd geadviseerd door L’Etoile Properties.