Hammerson en APG kopen heel VIA Outlets

Hammerson en APG hebben Value Retail en Meyer Bergman uitgekocht als aandeelhouders van VIA Outlets. Het outletcenterbedrijf is nu een 50/50 joint venture van Hammerson en APG. 

Value Retail en Meyer Bergman hadden gezamenlijk 6,25% van de aandelen. Zowel Hammerson als APG hebben ieder iets meer dan 3% van de aandelen verworven waardoor ze nu ieder 50% van de aandelen hebben. 

Hammerson en APG betaalden ieder € 32 mln voor de aandelen. Dat komt neer op een lichte premie op de waarde van van de aandelen per juni 2019. Value Retail en Hammerson waren operating partners van VIA Outlets.

Vooruitlopend op deze aandelenoverdracht is de managementstructuur van VIA Outlets aangepast. Eerder werd al bekend dat COO Otto Ambagtsheer tot CEO is benoemd. VIA Outlets is nu zelf verantwoordelijk voor het management van de centra. 

VIA Outlets is in 2014 opgezet. Er zijn nu 11 centra in portefeuille in negen Europese landen. De verkopen in de 11 centra kwamen in 2018 uit op € 1,07 mrd, een stijging van 9% ten opzichte van 2017. Het aantal bezoekers nam met 4% toe naar 30 miljoen ten opzichte van een jaar eerder. 

Over dit jaar zijn de partners tot nu toe ook tevreden: de verkopen zijn per eind juni 2019 met 10% gestegen en het aantal passanten is met 8% toegenomen.