Haarlem 90 huurappartementen rijker na oplevering Link

De nieuwbouw van woongebouw Link met 90 appartementen in het middeldure huursegement is gereed.

Het appartementencomplex ligt op het hoekpunt van de Prins Bernhardlaan en Schipholweg in Haarlem en is onderdeel van de nieuwe stadsentree voor Haarlem. Met de oplevering van deze ‘missing link’ door ontwikkelaar en bouwer HBB Groep is de Zuidstrook aan deze kant van de Schipholweg klaar. De 90 twee- en driekamerappartementen zijn alle verhuurd en vanaf begin oktober worden de woningen aan de toekomstige bewoners overgedragen.

Maaike Uttien, commercieel directeur ontwikkeling bij HBB Groep: ‘Met de ontwikkeling en bouw van Link draagt HBB Groep bij aan de ambitie van de gemeente Haarlem om meer huurwoningen in het middensegment te realiseren en doet dat bovendien met een bijzonder duurzaam gebouw.’

Warmtepompen

Het woongebouw wordt verwarmd door een duurzame installatie met warmtepompen en drycoolers. Het systeem op het dak haalt energie uit de buitenlucht, die door warmtepompen wordt omgezet in warm water voor zowel de verwarming van alle appartementen als voor huishoudelijk gebruik.

Daarnaast is er veel aandacht voor de sociale duurzaamheid: het verbinden van bewoners met elkaar en met de buurt. Het aangrenzende stadspark wordt glooiend aangelegd tot aan het gebouw door de gemeente Haarlem. Daarmee moet dat een ontmoetingsplek worden voor de bewoners van Link en de buurt. In het hart van het woongebouw is een grote vide met een groene binnentuin.

Laatste nieuws

Evenementen