Grotere transacties op een rij

Iedere week zal PropertyNL in de nieuwsbrief een overzicht publiceren van de grotere transacties die de afgelopen week in de nieuwsbrief zijn gepubliceerd. Dat betreft zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties commercieel vastgoed, maar ook uitgegeven leningen. In PropertyNL Magazine worden iedere maand de allergrootste gepubliceerd. 

PropertyNL hanteert als criterium voor het opnemen van transacties in deze lijst het moment dat de transactie ons ter ore is gekomen. Dat betekent dat in deze bijgevoegde datasheet over de eerste drie weken van januari 2021 ook veel transacties staan die in de laatste dagen van december 2020 zijn getekend. Hoewel het jaareinde altijd een drukke periode is om de laatste transacties te closen, was het eind 2020 drukker dan normaal. Dat had alles te maken met de overdrachtsbelasting die per 1 januari naar 8% is gestegen.

Uit de datasheet in de bijlage blijkt dat veel woningportefeuilles van eigenaar zijn gewisseld. Toch zijn er ook de nodige kantoren verkocht evenals winkelcentra, logistiek vastgoed, kinderdagverbijven, zorgwoningen en zelfs parkeergarages. Bij de gebruikstransacties valt de huur door IntercityHotel van nieuwbouw in Breda op. Ondanks de huidige problemen blijft deze hoteloperator kennelijk vertrouwen in de toekomst houden.