Grootste stijging woningprijzen 2021: Flevoland, Groningen, Gelderland

Ortec heeft berekend dat de gemiddelde woningprijs met 19% steeg, maar dat de prijsstijgingen per gebied enorm verschillen.

De leverancier van technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen stelt dat de woningprijzen gemiddeld met 19% zijn gestegen

Het verschil per regio is echter groot. De kleinste stijging vond plaats in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht met 14%, de grootste stijging werd geregistreerd in de gemeenten Zeewolde en Lelystad met ruim 27%.

De prijzen stegen minder hard in de Randstad. Samen met de regio Amsterdam en de omliggende gemeenten behoren deze tot de minst stijgende gemeenten; de woningprijzen stegen er 14 tot 15%.

Op provinciaal niveau waren er het afgelopen jaar ook flinke verschillen in de prijsontwikkeling. Met bijna 25% prijsstijging is de provincie Flevoland de koploper terwijl de provincie Limburg de kleinste prijsstijging noteert met 16%. Opvallend is dat de provincies Groningen, Gelderland, Friesland en Drenthe de top vijf van grootste stijgingen op provinciaal niveau completeren. De eerste Randstedelijke provincie, Utrecht, staat op plaats zes met 20% stijging.

Het aantal verkochte woningen bedroeg het afgelopen jaar ruim 290 duizend stuks. Ten opzichte van een jaar eerder een toename van 1%.