Greystar levert ruim 600 appartementen op in Amsterdam

Woensdag zijn de ruim 600 twee- en driekamerappartementen opgeleverd in West House en North House in Amsterdam Zuidoost die deel uitmaken van OurDomain Amsterdam South East.

De twee nieuwe woongebouwen vormen samen met het in 2020 opgeleverde en volledig verhuurde East House een wooncomplex met meer dan 1550 studio’s en appartementen bij Station Holendrecht. OurDomain Amsterdam South East omvat 1559 appartementen, variërend van gemeubileerde studio’s tot twee- en driekamer appartementen voor (young) professionals, stellen, studenten en woningdelers. De appartementen zijn verdeeld over drie afzonderlijke woongebouwen – East House, North House en West House – die met elkaar worden verbonden door een stadspark van 18.000 m².

Het nieuwbouwplan met een oppervlakte van 100.000 m² is het vlaggenschip van de omvangrijke transformatie die het gebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost de komende jaren zal ondergaan. Het complex is een investering en ontwikkeling van Greystar, dat zelf ook verantwoordelijk blijft voor de exploitatie.

Greystar is inmiddels gestart met de (online) verhuur van de meer dan 600 hoogwaardig afgewerkte en gestoffeerde appartementen in West House en North House. Het woon- en leefconcept OurDomain biedt voorzieningen die zijn afgestemd op de behoeften en leefstijlen van de bewoners, zoals een service desk, 24/7 security, lounges, werk/studieplekken, filmzaal, muziekruimte, wasserette, game room, parkeergarage met elektrische deelmobiliteit, supersnel internet, terrassen en een groen stadspark. In de plint van de drie woongebouwen zijn een Jumbo City-supermarkt en bar-restaurant Miss Scarlett gevestigd en er komen binnenkort een 900 m² grote fitnessruimte, een huisartsenpraktijk en een espressobar. De basishuurprijzen van de appartementen in het nieuw opgeleverde West House en North House zijn vanaf € 872 per maand exclusief servicekosten.

Transformatie Amsterdam ZO
De binnenstedelijke herontwikkeling OurDomain Amsterdam South East is door Greystar gerealiseerd in een samenwerkingsverband met de gemeente Amsterdam, Blauwhoed, OZ Architecten en VolkerWessels. Het woonproject maakt deel uit van de omvangrijke transformatie van de voormalige, verouderde monofunctionele kantoorlocatie naar een duurzame 24/7 woon- en werklocatie.

In Amsterdam Zuidoost en (een deel van) Ouder-Amstel wordt gebouwd aan een nieuw stuk stad. Hier worden tot 2030 maar liefst 30.000 woningen gebouwd. Per gebied zijn er wel verschillen. Zo is Amstel III nu nog een kantorengebied, maar dit verandert de komende jaren in een multifunctionele stadswijk. Tot 2027 worden hier zo’n 5000 woningen gebouwd. De ambitie is om tot 2040 door te groeien naar een stadswijk met 15.000 woningen.