GreenTree Properties start met bouw van woningen en kantoren Amstel III

GreenTree Properties (GTP) is aan de Hessenbergweg 109-119 in Amsterdam-Zuidoost gestart met de bouw van 236 woningen, een kantoorpand (9.500 m2) en een supermarkt.

GTP houdt het kantoorpand in eigen portefeuille. De supermarkt is verkocht aan de firma Bun, het middelste woonblok aan woonstichting Rochdale (sociale- en middensegment woningen) en de hoogbouw woontoren komt in bezit van een internationale belegger voor de exploitatie van huurwoningen in de niet gereguleerde vrije sector, zowel middensegment als dure huur.

Eric Nagengast, directeur Vastgoed Rochdale: ‘Bij het toekomstige Hondsrugpark zorgt Rochdale voor 90 betaalbare woningen (70 sociale en 20 middensegment-huurwoningen). Zo dragen we ook hier bij aan het ideaal van de ongedeelde stad, met in alle buurten goede voorzieningen en ruimte voor alle inkomensgroepen.’

Het monofunctionele Amstel III verandert in hoog tempo van een voormalig monotone werkwijk naar een moderne woon- en werkwijk. De bouw zal worden verzorgd door Heddes Bouw & Ontwikkeling, een dochteronderneming van Ballast Nedam. GTP is juridisch begeleid door Hemwood Advocaten en Notarissen en fiscaal door Dentons. Bij de verkoop is GTP bijgestaan door JLL (hoogbouw woontoren) en BNP Paribas Real Estate (supermarkt).

img
Redacteur
Profiel