Gijsbert van Herk treedt toe tot bestuur Neprom

Gijsbert van Herk (Staedion) is op 18 januari officieel toegetreden tot het bestuur van de Neprom, de vereniging van professionele ontwikkelaars.

De Neprom ziet de vertegenwoordiging van woningcorporaties binnen het Neprom-bestuur als een zeer waardevolle aanvulling. 
Van Herk is sinds 2021 bestuursvoorzitter van woningcorporatie Staedion in Den Haag & Haaglanden. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van zorg- en welzijnsinstelling Humanitas. Voor Humanitas was hij als algemeen directeur/gemeentesecretaris, directeur Stadsontwikkeling en directeur Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkzaam bij de gemeente Breda.
‘Op het gebied van volkshuisvesting, woningbouw en leefbaarheid in wijken denk ik een bijdrage te kunnen leveren aan gebieds- en vastgoedontwikkeling in het algemeen en in het bijzonder voor de Neprom. Met mijn achtergrond kan ik ook bijdragen aan het verbinden van werelden zoals overheid, zorg, vastgoed, ondernemers en publieke sector.’ 
Het Neprom-bestuur bestaat nu uit: Heleen Aarts (Amvest), Maarten van Duijn (Heijmans), Philip Smits (Blauwhoed), Robert Steenbrugge (Stebru) Desirée Uitzetter (BPD Gebiedsontwikkeling), Tobias Verhoeven (Synchroon) en Gijsbert van Herk (Staedion).