Genomineerden NRW Jaarprijs 2020 zijn bekend

Winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn, Winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem, Makado in Beek, Centrumplan Rosmalen, Hart van ’s-Gravenzande en Post Utrecht zijn genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2020.

Op 10 december 2020 ontvangt een van deze winkelcentra en retailgebieden de NRW Jaarprijs.

De NRW Jaarprijs is een jaarlijkse prijs die al sinds 1989 wordt uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

De genomineerde projecten werden ingezonden door:

Winkelcentrum Anklaar: Bouwfonds Property Development

Winkelcentrum Presikhaaf: NEOO en Wereldhave

Makado: Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Centrumplan Rosmalen: Foruminvest

Hart van ’s-Gravenzande: Bouwfonds Property Development

Post Utrecht: MRP Development en a.s.r. Real Estate

Juryvoorzitter René Vierkant: ‘Ondanks de beperkingen vanwege corona hebben alle inzenders de jury met hun warme pleidooien een goed inzicht gegeven in de kwaliteiten van hun project. Als jury hebben we kunnen vaststellen dat de inzendingen een mooi palet vormen van de uitdagingen waar onze sector mee wordt geconfronteerd. Ondernemerszin en aanpassingsvermogen zijn de centrale kernbegrippen. Een enthousiaste, maar vooral deskundige jury, gaat de komende weken de projecten bezoeken om uiteindelijk gezamenlijk tot een winnaar te komen.’

Brigit Gerritse, directeur NRW: ‘We feliciteren de genomineerden van harte en wensen hen veel plezier en succes bij de projectbezoeken die binnenkort zullen plaatsvinden!’

Vanwege corona zal de uitreiking van de NRW Jaarprijs zal dit jaar niet plaatsvinden tijdens het gebruikelijke NRW Jaarcongres, maar via een alternatief online event op 10 december. Meer informatie hierover volgt binnenkort.