Gemeente Rheden wil huur- en koopwoningen op terrein houthandel bouwen

De gemeente Rheden heeft het terrein ter grootte van 28.660 m² van de voormalige houthandel Hupkes in Dieren gekocht voor de ontwikkeling van betaalbare huur- en koopwoningen.

De houthandel, die al sinds 1918 bestaat, vertrekt eind dit jaar naar de locatie van houtimporteur- en producent Wijma in Kampen. Beide bedrijven fuseerden in 2021. De oude vestiging bevindt zich aan de Spankerenseweg 79 in Dieren.

De gemeenteraad stemde eind september in met de aankoop van de grond voor woningbouw. Op de omvang, vorm en samenstelling van de woonbuurt moet nog worden gestudeerd, maar het gaat in elk geval om een paar honderd betaalbare huur- en koopwoningen. De doelgroep is volgens de gemeente divers: gezinnen, starters, ouderen en vluchtelingen.

De gemeente heeft tevens een terrein aan de Arnhemsestraatweg, pal aan de A12, in Velp gekocht om er woningen te realiseren. Het doel is om de woningen in zowel Velp als Dieren in 2026 te realiseren.

"De plannen voor de nieuwe buurten bieden ons een unieke kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van mooie nieuwe gemeenschappen”, zegt woonwethouder van Rheden Gea Hofstede. “We creëren niet alleen betaalbare woningen voor onze inwoners, maar zorgen ook voor een plek waar mensen zich echt thuis kunnen voelen. Dit project is een investering in de toekomst van onze gemeente en een stap vooruit in het bouwen van een sterke, verbonden gemeenschap waar iedereen welkom is."

Laatste nieuws

Evenementen