GLP neemt Goodman-portefeuille in Centraal- en Oost-Europa over

GLP heeft de portefeuille met Centraal- en Oost-Europees logistiek vastgoed van Goodman Group overgenomen.

De transactie moet nog door de bevoegde toezichthouders worden goedgekeurd.

GLP werd in december 2017 actief op de Europese markt via de overname van Gazeley, een ontwikkelaar, investeerder en beheerder van Europese logistiek vastgoed met een portefeuille van 2,4 mln m² in het VK, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen en Nederland. Met de toevoeging van deze hoogwaardige portefeuille in Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije breidt GLP zijn Europese aanwezigheid verder uit tot 10 landen.

De overgenomen portefeuille ligt geconcentreerd langs belangrijke logistieke routes in de regio en biedt toegang tot groeiende e-commerce- en distributiemarkten. GLP neemt ook de bijna 40 medewerkers van Goodman Group in Centraal- en Oost-Europa over.

GLP is een wereldwijde investeringsbeheerder en bedrijfsontwikkelaar in logistiek, vastgoed, infrastructuur, financiële diensten en aanverwante technologieën.

Kirkland & Ellis trad op als raadsman van GLP, Greenberg Traurig en Kinstellar verstrekten lokaal juridisch advies. Cushman & Wakefield adviseerde GLP en Goldman Sachs en Citi financieren de overname.