G&S Vastgoed verkoopt Moermansk 400 en 500 aan UBS

G&S Vastgoed verkoopt zijn nieuwbouwontwikkelingen Moermansk 400 en Moermansk 500 aan een pan-European Real Estate club, geadviseerd door UBS Asset Management.

De gebouwen liggen op de kop van de Moermanskkade in de Amsterdamse Houthaven.

Zowel Moermansk 400 als Moermansk 500 is circa 5000 m², elk onderverdeeld over 5–6 grote en efficiënte verdiepingen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid.

UBS Asset Management: ‘Samen met de aankopen eerder dit jaar in Brussel, Luik en Leiden, bestaan de vastgoedbeleggingen onder beheer in België en Nederland uit zo’n circa € 450 mln.’

Ward van de Braak, hoofd onroerend goed & particuliere markten in de Benelux & Nordics: ‘Wij blijven gefocust en zeer positief over de Amsterdamse kantorenmarkt, evenals high street retail in de top-20 retail-steden. We hebben steeds meer vertrouwen in de economische vooruitzichten binnen Nederland en specifiek in de groei van de technologie-, media- en telecomsector in Amsterdam.’

De Amsterdamse Houthaven is een plek waar een enorme verandering gaande is. Ooit was het een belangrijke haven, in 1876 gebouwd voor het overladen van timmerhout. In 2010 is begonnen met de herontwikkeling van het gebied, de Houthaven is nu een aantrekkelijke plek om zowel te wonen als te werken. Rienk Baarsma, commercieel ontwikkelaar G&S Vastgoed: ‘De Houthaven is dé hotspot voor creatieve bedrijven in Amsterdam.’

Moermansk 400 en Moermansk 500 zijn ontworpen door toparchitecten. Bij Moermansk 400, een ontwerp van architectenbureau ZZDP, zorgen de glazen rondingen voor vloeiende bewegingen waardoor het gebouw een ruimtelijke kwaliteit van binnenuit krijgt. Bij Moermansk 500, een ontwerp van architectenbureau OZ, heeft iedere verdieping een eigen vorm en daardoor een onderscheidend vermogen en uitstraling. Beide projecten beschikken over een fenomenaal uitzicht over de Minerva-haven en Amsterdams grootste waterkant, ’t IJ.

In het eerste kwartaal van 2018 wordt er gestart met de bouw van Moermansk 400 en 500. Beide gebouwen worden een jaar later opgeleverd aan de koper.

UBS is bij de aankoop geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten, Boag en Houthoff Buruma voor de aankoop van de activa. G&S Vastgoed is bij de verkoop juridisch geadviseerd door NautaDutilh.